Paragolf - golf for fysisk og psykisk handicappede

Nordborg Golfklub har mange medlemmer – bl.a. en håndfuld paragolfere – som i sæsonen mødes op til et par gange om ugen for at dyste og hygge sig. Her nydes spillet, samværet og mange finder nye venner.

Fra toarmet golfspiller til Paragolfer

​Læs her, om Niels B. Hansens oplevelser som paragolfer i Nordborg Golfklub:

I 2016 havde jeg to fuldt funktions dygtige arme og jeg spillede et, syntes jeg selv, glimrende golf. En Påskedag var vi 4 stk på banen og jeg falder på hul 9, da jeg vil hente en bold der ligger lige i søkanten. Venstre arm brækker og fra da af begynder min tilværelse som Paragolfer.

Sep 2016 bliver venstre arm sat af på grund af cancer i bløddelene omkring albuen. Jeg skulle nu beslutte om jeg ville stoppe med den sport der havde givet mig en masse glæde og godt kammeratskab i Nordborg Golfklub, eller om jeg ville tage kampen op og lære mig selv at spille med en arm og komme ned i mit spillehandicap igen.

Jeg valgte kampen, også fordi det er på golfbanen, jeg glemmer, jeg er handicappet. Fordi det her jeg bliver set som Niels og jeg har aldrig mødt andet end posistiv velvilje hos de gutter jeg har mødt på golfbanen.

Nov. 2017 fik jeg et lille tilbage slag hvor jeg måtte og stadig er igennem et kemoforløb da der er nu er metastase spredning til lungerne. Og atter har golfen og de folk der er i Nordborg gjort forskellen. De er altid klar til at tage en runde golf, og komme med en god bemærkning. Havde det ikke været for golfen ville jeg nok have siddet i et stort sort hul og set livet passere forbi.

Jeg kan kun anbefale alle at starte til golf, der er flere parametre, der gør det til en god sport for folk som mig med handicap.

Når vi spiller er alle lige, så uanset fysisk eller psykisk handicap vil du kunne spille golf, for spillehandicappet gør, at jeg kan gå med en med lavere handicap, idet jeg får lidt flere slag at gøre godt med. Og derved faktisk kan vinde over ham, hvis jeg spiller klogt og godt. Jeg får en masse frisk luft og motion. Og fælleskabet i Nordborg Golfklub gør at jeg længes efter at sæsonen starter igen og vi kan få græs under fødderne.

Vores golf-tilbud  2019

​Hvis dette har vagt din interesse så har Nordborg Golfklub et

samarbejde med Sønderborg Kommune, hvor vi gerne vil invitere alle handicappede til introduktion af golf spillet:

søndag den 28 april kl 11

samt lørdag den 18 maj kl 14

Varighed ca. 3 timer og det foregår Nordborg Golfklub, Johan Bondesvej 9. Der vil være lidt til ganen undervejs.

Tilmelding kan ske til Niels Bloch Hansen på mail

blochhansen@gmail.com eller på mobil 30242967

Du kan læse mere om paragolf i Nordborg Golfklub i vores folder, her…

Og du er selvfølgelig også til enhver tid velkommen til at kontakte Nordborg Golfklub.